L’IES Llucmajor ha estat convidat, amb dos instituts més de les Balears, a fer un curt per a la sisena edició de l’Atlàntida Film Fest, que s’ha celebrat del 27 de juny al 3 de juliol de 2016 a Palma. Aquest festival ha estrenat, simultàniament en diversos espais de la ciutat, a la seva plataforma d’Internet (Filmin) i a IB3 12 llargmetratges (7 ficcions i 5 documentals) imprescindibles per entendre millor la realitat d’Europa. La programació del festival ha estat estructurada al voltant de 4 temes:

  • Memòria: recordar és el primer pas per no repetir els errors;
  • Fronteres: gestió i història de les fronteres a Europa;
  • Política: quines són i com ens afecten les decisions de la UE que molt pocs cops tenen visibilitat als mitjans,
  • Generació: analitzem el comportament de les noves generacions d’europeus al llarg dels darrers 10 anys.

El divendres 1 de juliol a les 22h, a Ses Voltes, al peu de La Seu de Palma, hem projectat tres curtmetratges que han abordat alguns d’aquests temes:

  1. No hem après res?  Tema: Memòria. Amb aquest curt  hem volgut posar de manifest que, tot i que ara som un país possible receptor de refugiats, al llarg de la nostra història recent hem estat un país d’emigrants i de refugiats.
  2. Endevina d’on som Tema: Generació. Amb aquest curt hem volgut reflexionar sobre la identitat, sobre què vol dir “ser d’aquí” en una societat com la nostra i en ple segle XXI.
  3. El segle de la por Tema: Fronteres. Aquest curt pretén, a partir d’un text d’Albert Camus de 1958, establir paral·lelismes entre allò que descriu l’autor referint-se al context de mitjan segle XX i la convulsa realitat actual. Parlem de la por com a tècnica, de la indiferència, de la manca de comunicació, del trencament del diàleg com a eina per a solucionar conflictes, del terror com antítesi de la persuasió

160701 Atlntida SesVoltes 2 web

160701 Atlntida SesVoltes 3 web